Samen doen is beter

SJO STEO MO20  en Eenrum MO20 delen punten

De MO-20 meiden van Eenrum speelden zaterdag 21 september in Ten Post tegen het team van SJO STEO.

De thuisploeg had het voor elkaar gekregen dat men 9 tegen 9 zou spelen alhoewel zij wel genoeg mensen hadden voor een elftal. Echter er werd wel gespeeld op het grote veld terwijl in het geval van 9 tegen 9 een kleiner veld gemaakt dient te worden. Hierdoor kwam Eenrum niet in haar spel daar zij 11 tegen 11 gewend is. STEO speelde dan ook wat gemakkelijker maar wist hier geen gebruik van te maken. Dit lag mede aan het feit dat keepster Rosa-Linde Meijer in zeer goede vorm verkeerde. Zij wist menig inzet te stoppen. Aan de andere kant waren er ook wel mogelijkheden voor Eenrum en in de 43e minuut was het dan ook raak. Esther Hendriksen kreeg de bal bij Myrthe Staal die op de uitkomende keepster van STEO afging. Die keepster stopte echter halverwege en ging terug en daarna was het voor Myrthe een koud kunstje de 0-1 te noteren. Helaas viel vier minuten later alsnog de 1-1 zodat daarmee gerust werd.
Na de rust begon STEO meer aan te dringen. Vooralsnog leverde dat niets op. Inzetten gingen over of keepster Rosa-Linde Meijer lag in de weg. Eenrum probeerde ook wat terug te doen maar kwam er eveneens niet door. In de 60e minuut lukte het STEO om de Eenrumer defensie alsnog te slechten: 2-1. De thuisploeg rook meer maar werd eerst nog tegen gehouden. Echter in de 69e minuut lukte het STEO wel weer om er door te komen en stond het 3-1. De gasten hervonden zich gelukkig en begonnen zich terug in de wedstrijd te spelen. In de 83e minuut betaalde zich dit uit. Iris Smits vond Myrthe Staal die haar tweede treffer wist te plaatsen: 3-2. Nadat keepster Meijer in de 85e minuut redde sloeg Eenrum nog in dezelfde minuut weer toe. Myrthe Staal vond nu Manon Faber die de 3-3 erin knalde. Daar bleef het bij. Wel dient Kawthar Aldougheim nog speciaal vermeld te worden gezien het vele defensieve werk wat zij achterin bij Eenrum verstouwde waardoor menig STEO-aanval vroegtijdig werd geneutraliseerd.

SJO STEO MO20 – Eenrum MO20 3-3 (1-1). 43. Myrthe Staal 0-1; 45+2. STEO 1-1; 60. STEO 2-1; 69. STEO 3-1; 83. Myrthe Staal 3-2; 85. Manon Faber 3-3.
Scheidsrechter: J. Spijk (Ten Post)
Eenrum: Kawthar Aldougheim, Isabella Bippes, Mila van Bolhuis, Indy Cordes, Manon Faber, Sophie Rozema, Iris Smits, Ayla Piek, Rosa-Linde Meijer, Amy Remmerswaal, Esther Hendriksen, Lenthe Solinger, Myrthe Staal, Fleur Andringa.